Over ons

Het verhaal en de gezichten achter Hoeve de Houtwiel

Wie zijn wij

Wij zijn Geert en Klaske van der Woude. Gelukkig getrouwd en samen zijn we trotse ouders van drie kinderen, en vier kleinkinderen.   Geert is jaren wijkbeheerder geweest bij een overheidsinstelling en daarnaast eigenaar en oprichter van diverse bedrijven waaronder de kringloopwinkel en  hoveniersbedrijf G&J van der Woude.

Klaske is medeoprichter van de kringloopwinkel waarover zij de dagelijkse leiding heeft.

We ontmoeten regelmatig mensen die een beperking hebben of te maken hebben met eenzaamheid, dreigende sociale uitsluiting of anderszins een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. We geloven dat ieder mens ertoe doet. Vanuit deze visie willen wij graag een schakel zijn om mensen weer op weg te helpen en jou te ondersteunen met onze kwaliteiten, ervaring en mogelijkheden.

Daarom hebben we besloten om een algemene voorziening op te zetten. (AV) Een algemene voorziening is een laagdrempelige inloopvoorziening, die eveneens vraaggerichte activiteiten (zinvolle invulling van de dag) aanbiedt voor kwetsbare inwoners uit de nabije omgeving. Het groepsprofiel qua deelnemers van de AV kenmerkt zich als volgt: 80% van de deelnemers bestaat uit kwetsbare inwoners, die behoren tot de Wmo doelgroep, en 20% bestaat uit deelnemers die niet tot de Wmo doelgroep behoren, bijvoorbeeld vrijwilligers. Met de Wmo doelgroep bedoelen we inwoners die normaliter een lichte of reguliere ZIN (Zorg In Natura)  indicatie in het kader van de Wmo zouden krijgen van het gebiedsteam.

Wij geloven dat de mix van deelnemers en onze ervaring helpt om elkaar te ondersteunen bij het vinden van wegen om je levensdoel te verwezenlijken.

Onze visie voor mensen is leidend om te komen tot het oprichten van ‘De Hùskeamer’ Een plek waar je op laagdrempelige manier mensen kunt onrmoeten, een bakje koffie drinken of een spelletje doen, veel is mogelijk in de hùskeamer van Geart & Klaske.

We zijn daarnaast gepassioneerd van regionaal geproduceerde streekproducten die ambachtelijk en duurzaam worden gemaakt. Streekproducten staan enorm in de belangstelling niet in de laatste plaats door de hedendaagse doorgeslagen wijze van telen en produceren. Wij onderscheiden ons omdat ons voedsel lokaal en duurzaam geproduceerd is. We brengen de producent dicht bij de consument. In onze gemeenschapstuinen (community gardens) ervaar je verbinding met anderen, deel je uit dezelfde bron met anderen. Onze gemeenschapstuin staat garant voor: sterke communities, gezonde leefstijl en verse producten. Bovendien bied de gemeenschapstuin educatieve kansen. Producten van bij ons bekende leveranciers en onze eigen streekproducten hebben de merknaam: Wâlddelicatesse of De Woudenbron.

We verwelkomen je graag op Hoeve de Houtwiel.

Help ook mee op Hoeve de Houtwiel

Ben jij opzoek naar een dagbesteding of wil je lid worden van onze gemeenschappelijke tuin? Dan komen wij graag met je in contact.

Contact