Gemeenschapstuin

Samen verantwoord omgaan met de natuur

Gemeenschapstuin met oog voor de natuur

De gemeenschapstuin is zoals het woord al aangeeft van een gemeenschap, een gezelschap mensen die lid geworden is van deze tuin. Mensen worden lid door een bedrag aan ons te storten. Wij betalen dit terug door het verstrekken van (h)eerlijk geteelde producten. Wij produceren op natuurlijke wijze groente en fruit. Hier komen geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest aan te pas. Leden bieden we de mogelijkheid om mee te beslissen over de keuzes die we maken in de telen producten.

Naast het lidmaatschap van de gemeenschapstuin is er ook de mogelijkheid door (niet) leden om te helpen op de tuin. Samen werken zorgt voor een goede verbinding met elkaar en de omgeving. We willen daarom diverse activiteiten verzorgen die een link hebben met alles wat we doen en produceren op Hoeve de Houtwiel.

Diverse Thematuinen

Onze gemeenschapstuin bestaat uit een aantal thematuinen. Naast de al genoemde moestuin en de boomgaard gaan we de volgende tuinen aanleggen: vlindertuin, ecologische natuurtuin tuin, eetbare tuin, prairietuin en een pluktuin.

Samen op natuurlijke wijze groente en fruit telen

Wil je lid worden en deel maken van onze gemeenschappelijke tuin? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Contact