De Woudenbron

Eigengemaakte streekwijn uit de Friese Wouden

Wijnlabel de Woudenbron

Heerlijke vruchtenwijn in diverse smaken

Hoeve de Houtwiel is sterk in regionale producten. Naast het eigen merk ‘Wâlddelicatesse’ produceren wij verschillende soorten vruchtenwijn in beperkte oplages onder de naam ‘De Woudenbron’

De vruchtenwijn wordt aangemaakt in containers van 1000 liter. Hieruit worden standaard flessen van 750 of 375 ml afgevuld.

De flessen worden gekurkt met natuurkurk en afgewerkt met een kapje of een draaidop en een etiket. Het hele proces van aanmaken tot bottelen duurt ca 8 weken. In deze periode wordt de wijn drie keer gefilterd. Het alcoholpercentage ligt rond de 12%/ Hoeve de Houtwiel maakt onder andere wijn van

  • Vlierbessen,
  • Cranberry
  • Bramen

Voor welke gelegenheid is onze wijn geschikt?

Onze soepel wegdrinkende, ambachtelijk gemaakte vruchtenwijnen drink je naar believen voor, tijdens of na diverse gerechten, ook tussendoor of ’s avonds bij een hapje kun je er heerlijk van genieten. De wijn kun je het beste koel bewaren en serveren op 10-14 0 C. Onze wijnen kun je in een gesloten fles liggend op een koele donkere plaats 4 – 6 jaar bewaren.

Afnemers zijn winkels (slijterij, supermarkt, delicatessenzaken, VVV) en restaurants. Onze wijnen worden tevens veel toegepast in kerstpakketten en catering. Grote bestellingen en bestellingen in het buitenland worden door een transportbedrijf afgeleverd; kleine bestellingen in de regio worden door Hoeve de Houtwiel zelf bij de klant gebracht.

Alle wijnen kosten per fles € 7,25

Onze wijn is verkrijgbaar in onze fysieke winkels en levering op maat.

Ben jij opzoek naar een lekkere wijn? Bekijk dan ons aanbod in onze shops of neem contact op voor meer informatie.

ContactWebshop