Dagbesteding Hoeve de Houtwiel

Oog voor mens, dier en milieu

  • Algemene Voorziening Dantumadeel
  • WMO: De Wet Maatschappelijke Ondersteuning wordt geregeld via de gemeente. De WMO kan aangevraagd worden via het WMO-loket.
  • WLZ:
  • PGB: voor financiering op basis van PGB is er een indicatie nodig vanuit het CIZ. De vergoeding hiervan loopt dan via het Zorgkantoor.
  • Samenwerkingsovereenkomsten: wij hebben een overeenkomst met BEZINN, Boer en Zorg in Noord Nederland
  • Particuliere vergoeding: uiteraard kunt u de dagbesteding ook zelf vergoeden.

Kom meewerken in onze dagbesteding

Hoeve de Houtwiel biedt arbeidsmatige dagbesteding aan van dinsdag tot en met vrijdag. Van 08.45 tot 16.00 uur.

Om 08.45 komen we bij elkaar en starten de dag met een kopje koffie of thee, dit is ook het moment waarop we de werkzaamheden van de dag bespreken. Om 09.00 uur starten we de werkzaamheden, die heel verschillend kunnen zijn, maar passend bij jou situatie. We bieden dagbesteding in de vorm van groepsbegeleiding. Om 12.00 uur eten we met elkaar waarna we weer verder gaan met de klussen van die dag.

Samen werken we aan de opbouw van Hoeve de Houtwiel, alle onderdelen worden samen met de groep deelnemers ontwikkeld. Wij richten ons niet op één speciale doelgroep. Wij geloven dat in een gemengde groep het beter mogelijk is om vaardigheden van elkaar te leren en elkaar daarbij te ondersteunen.

Samen zorgen we ervoor de Hoeve de Houtwiel De plek wordt waar jij je thuis voelt en je in een veilige omgeving op een zinvolle manier kunt bijdragen aan de ontwikkeling van je zelf en de dagbestedingslocatie.

Naast Hoeve de Houtwiel in Broeksterwâld maakt ook de kringloopwinkel Second Chance in Damwâld deel uit van de dagbesteding.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs voor meer info of maak een afspraak met je begeleider en informeer naar onze mogelijkheden.

Bel met Geert 06-23846654 of mail naar info@hoevedehoutwiel.nl

Werken in kringloopwinkel "Second Chance"

Damwoude

De kringloopwinkel Second Chance is de ontmoetingsplek in Damwoude. Hier kunnen mensen terecht voor een lekkere kop koffie of thee en een heerlijke snack. De naam is Second Chance betekent tweede kans omdat iedereen een nieuwe kans verdiend.

Een dag in de kringloopwinkel verloopt heel gevarieerd. Naast het feit dat sommige vrijwilligers vaste taken hebben is er altijd vraag en aanbod van klanten. Dat maakt dat gedurende de dag er veel verschillende bezigheden zijn.

Werken in het Groen

Broeksterwoude

Ben jij iemand die graag buiten bezig is en houdt van groen gerelateerde werkzaamheden dan ben je welkom op onze locatie aan de Haadwei in Broeksterwoude. Geen dag is hetzelfde op de Houtwiel zelf. Er zijn veel dieren te verzorgen, voeren, mesten en reparatiewerkzaamheden aan omheiningen. Misschien wordt jij wel de schillenboer 2.0. Er is een gemeenschapstuin waar we fruit en groente verbouwen en dat biedt veel werkzaamheden zoals: schoffelen harken en wieden, oogsten en verkoop van de geoogste producten. In de natuurlijk kun je al je creativiteit kwijt. Zo werken we samen aan de opbouw van Hoeve de Houtwiel. Een plek met oog voor mens en milieu.

Help ook mee op Hoeve de Houtwiel

Wil je ook meehelpen op Hoeve de Houtwiel? Dan komen wij graag met je in contact.

Contact