Algemene voorziening

Werken in Kringloopwinkel Second Chance, Opslag & recycle bedrijf of in het groen.

Algemene voorziening Hoeve de Houtwiel

De AV ( algemene voorziening) Hoeve de Houtwiel is een laagdrempelige inloopvoorziening, die eveneens vraaggerichte activiteiten (zinvolle invulling van de dag) aanbiedt voor kwetsbare inwoners uit de nabije omgeving. Het groepsprofiel qua deelnemers van de AV kenmerkt zich als volgt: een deel van de deelnemers bestaat uit kwetsbare inwoners, die behoren tot de Wmo doelgroep, en een deel bestaat uit deelnemers die niet tot de Wmo doelgroep behoren, bijvoorbeeld vrijwilligers. Met de Wmo doelgroep bedoelen we inwoners die normaliter een lichte of reguliere ZIN (Zorg In Natura)  indicatie in het kader van de Wmo krijgen van het gebiedsteam.

Openingstijden voor de deelnemers die behoren tot de WMO groep zijn:

Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Werken in kringloopwinkel "Second Chance"

Damwoude

De kringloopwinkel Second Chance is de ontmoetingsplek in Damwoude. Hier kunnen mensen terecht voor een lekkere kop koffie of thee en een heerlijke snack. De naam is Second Chance betekent tweede kans omdat iedereen een nieuwe kans verdiend.

Een dag in de kringloopwinkel verloopt heel gevarieerd. Naast het feit dat sommige vrijwilligers vaste taken hebben is er altijd vraag en aanbod van klanten. Dat maakt dat gedurende de dag er veel verschillende bezigheden zijn.

Lees meer

Werken in ons opslag & recyclebedrijf

Damwoude

Ben jij iemand die liever binnen bezig is en heb je een beetje technisch inzicht? Zoek je iets in de houtbewerking of misschien is elektronica iets waar je veel belangstelling voor hebt. Dan is wellicht een plek in de Woudhof aan de Willemstraat in Damwoude iets voor jou.

Op deze locatie bieden we veel diverse werkzaamheden aan. Demonteren van allerlei consumenten elektronica zoals tv’s, computers, klein huishoudelijke apparaten. Deze verwerken we tot grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Tevens bieden we hier de mogelijkheid om meubels op te knappen zodat ze geschikt zijn voor een tweede leven. Zo gaan we goed om met het milieu en voorkomen we onnodige verspilling.

Lees meer

Werken in het Groen

Broeksterwoude

Ben jij iemand die graag buiten bezig is en houdt van groen gerelateerde werkzaamheden dan ben je welkom op onze locatie aan de Haadwei in Broeksterwoude. Geen dag is hetzelfde op de Houtwiel zelf. Er zijn veel dieren te verzorgen, voeren, mesten en reparatiewerkzaamheden aan omheiningen. Misschien wordt jij wel de schillenboer 2.0. Er is een gemeenschapstuin waar we fruit en groente verbouwen en dat biedt veel werkzaamheden zoals: schoffelen harken en wieden, oogsten en verkoop van de geoogste producten. In de natuurlijk kun je al je creativiteit kwijt. Zo werken we samen aan de opbouw van Hoeve de Houtwiel. Een plek met oog voor mens en milieu.

Lees meer

Help ook mee op Hoeve de Houtwiel

Wil je ook meehelpen op Hoeve de Houtwiel? Dan komen wij graag met je in contact.

Contact